4.7.2010

Taas on yks kova leiri takana, tällä kertaa Vuokatissa. Leiri oli todellakin tehopainotteinen, parhaana päivänä tehtiin kolme tehoreeniä, joista kaksi todella kovia. Leirin aluksi kisailtiin myös Vuokatin Aateli Race, jossa miesten puolela ylivoimaseen voittoon taisteli Lari Lehtonen ja naisissa Aino-Kaisa Saarinen. Omalta osalta olisin toivonu pikkusen parempaa kulkua ko mitä se nyt kisassa oli. Vaikka tiistain prologin jälkeen kuinka tähyilin Vuokatinvaaran päältä, niin en nähny omaa suorituskykyäni ainakaan Kainuun ilmatilassa leijailemassa! Pitää lohuttautua sillä, että elettiin kuiten vielä kesäkuuta;)! Kisojen tulokset löytyy seuran nettisivuiltawww.vuokattiskiteam.fi.

Loppuleiristä tehotreenit alko tosissaan tehota ja jalat oli välilä niin väsyneet, ettei meinanu jaksaa rappusia nousta, saatikka yrittää tuhannen hapoila rämpiä suosta ylös. Aivan loppuleiristä treeni alko kuiten sujua paremmin. Eilen esim. vaarale rullila hiihtäessä pystyin nousemaan kolme nousua lähes samaa vauhtia ko tiistain prologissa vain kerran. Johtuneekohan tämä siitä, että päästiin jo heinäkuun puolele?! Positiivista oli myös, että koko A- ja B-maajoukkue sekä nuorten MM-ryhmä oli paikala, ja porukala saatiin tehtyä todella laadukkaita treenejä.

Leirin aikana myös Maastohiihto ry:n porukkaa kävi esittäytymässä meile. Mulle ainaki tuli vaikutelma, että meän taustahommat on nyt ammattimaisissa käsissä, ja ennen kaikkea hyvälä mallila. Hyvin toimivan taustaorganisaation myötä on myös motivoivaa painaa kovaa treeniä!

Tästä eteenpäin jatkan vielä koko heinäkuun normaalia perusharjottelua. Pari päivää on kuitenki otettava nyt kevyemmin ja palauteltava leirin rasituksista. Seuraava leiri onki sitte Piken ja Mustin hiihtoleiri Vuokatissa 25.-29.7. Tervetuloa kaikki Hopeasompaikäset hiihtäjän alut ja hiihosta kiinnostuneet vanhempineen  viettämään hauskaa leiriä hyvässä seurassa. Lisätietoja leiristä löydät osotteesta www.vuokattisport.fi. Leirin paikkeila mulla on myös tarkotus käyä kokeilemassa onko juoksumatto vieläki kovempi ko mies, vai saanko juostua sen rullale. Testin perusteela pystyy sitte paremmin suunnittelemaan millä sapluunala syksyn treeniä lähetään viemään kohti MM-kisoja.

Musti

Ps. ens kuun jälkeen on jo syyskuu, joten nauttikaahan kesän lämmöstä ko sitä tuntuu piisaavan nyt=)!