20.12.2010

Tervehdys taas pitkästä aikaa! Maailmancupin ensimmäinen neljännes on nyt takana ja eessä yheksän päivän mittanen joulutauko. Eka perioidila tulokset omalta osalta vaihteli aika paljonki. Kolmea kisaa pidän itse onnistuneina hiihtoina alkukauden cupeissa, Jällivaaran viestin avausosuus, Rukan sprintti ja Davosin 15km perinteiselä. La Clusaz´n viestinhiihto oli kohtuullista menoa ja vapaan suoritukset cupissa ei sujunu sitte ollenkaan! Vapaan tekniikkaa on tullu kuvautettua edellisen kolmen viikon aikana useampaanki otteeseen, ja parannettavia asioita on löytyny paljon. Nyt ko tietää heikot kohat tekniikassa, niin niihin pystyy kilpailuissaki keskittymään entistä paremmin.

Alkukauden tärkein kisa itele oli ehottomasti Davosin 15km. Koko syksyn vaivanu jalan rasitusvaiva häiritti ensimmäisiin kisoihin valmistautumista sen verran, että tiesin Rukan kisojen tulevan mulle pikkusen liian varhain. Senpä vuoksi olinki normaalia huojentuneempi ja onnellisempi sprintin kolmossijasta sielä. Vaikka nyt jälkeenpäin pidänki Davosin kisaa onnistuneena, niin en ole koskaan aikasemmin ollu yhtä pettyny kymppisakin sijotuksesta ko olin sen kisan jälkeen. Latinki kisaan oli yhtä kova ko mitä se on yleensä arvokisojen päämatkala, ja sitte sattu semmonen päivä, että meno oli huonoimman tuntosta viikkoon! Tuskaa ei yhtään helpottanu sekään, että lopulta hävisin voiton alle kuudella sekunnila!

Nyt on takana hyvä kolmen viikon jakso harjoittelua ja kilpailua korkeala. Eilisen viestin jälkeen oli todella väsyny, sillä olen vielä harjotellu aika reilua määrää viimiset viikot. Syksyn harjoittelu kärsi selvästi jalkavaivasta joten nyt on pitäny korjata tilannetta ko siihen on vielä ollu mahollisuus. Joulutauon jälkeen lähen mukaan Tour de Skille ja hiihän sielä neljä ensimmäistä kisaa. On mukava päästä monen vuoden tauon jälkeen Oberstdorfiin hiihtämään kilpaa. Oberstdorfin kisojen jälkeen jatkan matkaa Itävallan Seefeldiin, jossa on tarkotus harjotella vielä viikon verran hyvissä olosuhteissa.

Hyvää joulua kaikille, ja ennen kaikkea menestyksekästä uutta vuotta!

Musti