14.12.2009

Ei sitte tullu hiihettyä aivan hirmusesti Rukalla. Varsinkaan lempimatkallani 15km:n pertsala. Eikä meno ollu järin hääviä Davosin vapaan 15km:lläkään!

Ei auta ko kattoa itteä peilistä syväle silmiin, ja todeta että on taas tullu oltua liian ankara ittelleen. On tullu ahistettua semmosta reilun 920h:n vuositahtia kesä ja syksy. Eli olishan sitä voinu syksyn aikana vähän vähemmänki reenata… Tai sitte ei!!! Tavote kuitenki on olla kunnossa olympialaisissa.

Ei huolestuta liikaa, erot kärkeen kisoissa ei ole kuitenkaan venähtäny aivan ylitte pääsemättömän suuriksi! On ollu pakko löysätä treeniä aika reilusti ja antaa kropale mahollisuus palautua. Ja ensimmäisiä merkkejä palautumisesta alkaa pikkuhiljaa tuntua menossa. Olen tehny nyt vain perusasioita kevennettynä.

Syksyn rasituksista palautumista valitettavasti hidasti myös viikko sitte iskeny ruokamyrkytys, joka onneksi meni ohi vuorokauessa. Toivottavasti tämän kauen sairastelut on nyt sairasteltu, ja saa valmistautua olympialaisiin tästä eteenpäin aivan normaalisti.

Kelit harjotteluun on täälä Davosissa ollu loistavat! Vaikka tänäki aamuna oli pakkasta 18 astetta, oli ladut ko rautatiet. Aurinko lämmittää laaksoa mukavasti jo aamukymmeneltä, ja kelit on tälle paikale totutusti liukkaat. Luojan kiitos on siinä etuoikeutetussa asemassa, ettei tarvi yrittää palautella meän perän kaamoksessa. Kyllä auringonpaiste pimeyden sijasta piristää mieltä kummasti=)!

Tänään haettiin porukala vähän vaihtelua iltapäivän hotellikuolema-rutiineihin ja käytiin vuoren päälä kahvilassa. Ylös huipule liki 2700 metrin korkeuteen nousee kylästä junahissi. Juotiin kaakaot/teet ja otettiin vähän maisemakuvia. Pakkasta oli ylhääläki nätistä kelistä huolimatta kymmenen astetta, mutta tuulta ei nimeksikään. Ruottalaiset ja norjalaisekki oli samala asiala meän kans.

Torstaina aamukuudelta starttaa meän linkkari Davosista kohti Sloveniaa ja Roglaa. On mukavaa päästä vaihteeksi uusiin paikkoihin hiihtämään cuppia. Latua sielä on huhujen mukaan vain 2,5km, mikä on aika vähän aatellen 30km:n yhteislähtökisaa. Toivotaan, että kulku olis jo parempaa ko mitä pari edellistä kisaviikonloppua on ollu.

Hyvää joulunalusaikaa kaikile sivuillani vieraileville. Palataan asiaan viimistään Tourilta!

Tv. Musti